Düzce’de Seracılık

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce seracılık (örtü altı sebze yetiştiriciliğinin) geliştirilmeye çalışılıyor. Daha önce kurulan 37 adet seranın yanında 25-30 adet daha sera yapılacak. Yapılacak olan seraların alanı Düzce şartlarına uygun olarak daha önce olduğu gibi 250 metrekare olacak. Düzce iklim şartlarında 1000 metrekare seradan yılda 25-30 ton arası domates veya salatalık alınabilmektedir. Ayrıca yine 1000 metrekarelik alanda 20000 ila 30000 kök arasında marul yetiştirilebilmektedir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: